Marije Pricker – Vrije Universiteit Amsterdam

Wat is er leuk aan jouw stad?

Wat is er niet leuk aan Amsterdam? Ik woon hier nu drie jaar en iedere dag als ik mijn deur uit loop merk ik weer hoe fantastisch het is. De kleurrijke mensen, de gezellige cafés, fietsen over de grachten, ik voel me hier helemaal thuis. Er is altijd wat te doen en de stad leeft als geen ander.

Wat vind je van het gebouw? Wat ervaar je? Wat maakt je universiteit fijn?

De VU heeft een apart gebouw voor rechtenstudenten, het initium. Op de begane grond loop je direct de hoorcollegezaal in en op de tweede en derde verdieping zijn zowel lokalen als ruimtes om te studeren en vergaderen. Het gebouw is praktisch ingedeeld zodat je direct weet waar je moet zijn. In het gebouw is voor alles een mogelijkheid, de kantine is ontzettend gezellig en je voelt je er altijd welkom, de sfeer is er namelijk heel goed.

Hoe is de studiedruk?

Op de VU is de studiedruk niet erg hoog. Je werkgroepen moet je voorbereiden maar in principe zijn daar geen sancties aan verbonden. Het lesrooster wordt zo ingedeeld dat de hoorcolleges en werkgroepen op elkaar zijn afgestemd zodat je altijd voorbereid de werkgroep in gaat zelfs als het lezen van alle voorgeschreven stof nog niet is gelukt. Ook tonen de meeste docenten veel begrip en zijn ze altijd bereid om ook buiten de contacturen vragen te beantwoorden. Dit maakt dat er een ontspannen sfeer heerst omtrent de lesstof.

Wat vind je super goed gaan en wat zou je willen verbeteren?

De VU is heel georganiseerd. Cijfers krijg je altijd op tijd terug en het contact over bijvoorbeeld tentamens verloopt soepel en snel. Wat jammer is aan de VU is dat de hoorcolleges niet worden opgenomen. Echter vind ik het voordeel hiervan dat je iedereen vaker ziet en elkaar daardoor stimuleert met het studeren. Soms is de VU misschien iets te ‘vrij’ en mogen ze tijdens de werkgroepen iets strenger zijn. Al snij ik mezelf hier wel een beetje mee in de vingers.

 

Meer over

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top