Lonneke Gebours – Universiteit van Tilburg.

Wat is er leuk aan jouw stad?

Tilburg is een echte studentenstad. Doordat de stad maar klein van formaat is en alles zo lekker dicht bij elkaar zit, heerst er in de hele stad een echte studentensfeer. Zo zitten de terrassen altijd vol met studenten en kom je altijd wel één van je medestudenten tegen als je een boodschapje gaat halen bij de supermarkt. Ook vind ik de Brabantse gezelligheid een voordeel aan studeren in Tilburg; het Bourgondische leventje. Bij een klein zonnetje zitten de terrassen bommetje vol en bij wat regen alle kroegen, waar je een lekkere studentenhap voor 10,- euro kunt eten.

Wat vind je van het gebouw? Wat ervaar je? Wat maakt je universiteit fijn?

De campus van Tilburg University ligt aan de rand van de stad. Je bent in 10 minuten fietsen in de stad en in 5 minuten lopen midden in de bossen. Alle studies zitten bij elkaar op de (relatief kleine) campus. Dit zorgt voor een gemoedelijke sfeer; er zijn altijd wel vrienden te vinden. De gebouwen op de campus zijn modern en schoon, wat een fijne omgeving om te studeren creëert.

Hoe is de studiedruk?

De studiedruk in Tilburg ervaar ik niet als hoog. Er is genoeg ruimte om extra-curriculaire activiteiten te ondernemen en te genieten van het studentenleven. Echter is het zo dat rondom de tentamenperiode de studiedruk hoger ligt. Doordat de rechtenfaculteit van Tilburg met twee semesters werkt, heb je in de tentamenperiode (minimaal) 5 vakken. Een goede planning is dus belangrijk.

Wat vind je super goed gaan en wat zou je willen verbeteren?

Wat ik zou willen verbeteren aan Tilburg University is een grotere universiteitsbibliotheek want de huidige begint te klein te worden. Er is namelijk maar één UB op de campus voor alle faculteiten. Daarnaast  zou de universiteit meer mogen investeren in de connectie met grotere kantoren in de randstad. Wat ik super goed vind aan de universiteit is het niveau van educatie, de sfeer op de campus en de ruimte die aan studenten wordt gegeven om extra-curriculaire activiteiten te ondernemen.

Meer over

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top