Sophie Gelten – Erasmus Universiteit

Bachelor Rechtsgeleerdheid Rotterdam
Master Rechtsgeleerdheid Tilburg

Wat is er leuk aan jouw stad?

Ik heb 3 jaar aan de Erasmus Universiteit gestudeerd. Rotterdam heeft een onwijs grote campus, wat natuurlijk ook komt doordat de stad zelf groot is. Het leuke aan Rotterdam vind ik de diversiteit; er zijn allerlei culturen waardoor je ook veel verschillende typen personen leert kennen.

Wat vind je van het gebouw? Wat ervaar je? Wat maakt je universiteit fijn?

Toen ik in Rotterdam studeerde werd de Erasmus Universiteit net verbouwd. Het is een hele mooie campus geworden met veel eetgelegenheden, sportfaciliteiten en studieplaatsen. De universiteitsbibliotheek is een ontzettend groot gebouw, waardoor er altijd genoeg plek is om te studeren. In de zomer is er al helemaal veel plek doordat je bijvoorbeeld lekker buiten kan gaan zitten.

Hoe is de studiedruk?

De studiedruk viel in mijn bachelorjaren mee. Elke 5 weken volg je als student 1 vak. Door deze methode kunnen studenten hun volle focus op 1 rechtsgebied leggen. Dit geeft veel structuur bij het leren voor het tentamen. In Rotterdam heb je het de twee weken voor de tentamens vaak wat drukker dan de overige weken. De tentamens zijn gebaseerd op de werkgroepen en hoorcolleges.

Wat vind je super goed gaan en wat zou je willen verbeteren?

Ik heb met veel plezier gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en vond de persoonlijke begeleiding in de werkgroepen erg fijn. Ook was er een studiecentrum waar je met je vragen terecht kon. Het enige verschil met Tilburg vind ik dat Tilburg University wat kleiner en overzichtelijker is. Het contact verloopt hier ook wat persoonlijker.

Meer over

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top