Marianne – Universiteit Maastricht

Wat is er leuk aan jouw stad?

Maastricht is net een groot dorp: mensen zeggen elkaar gedag op straat, zijn behulpzaam en vaak van alle markten thuis. Bovendien zijn er voldoende recreatie- en uitgaansgelegenheden voor studenten. Zo zijn er ontzettend veel sport- en studentenverenigingen, 3 bioscopen, vele restaurantjes, cafeetjes en niet te vergeten… Mestreechs carnaval!

Wat vind je van het gebouw? Wat ervaar je? Wat maakt je universiteit fijn?

Het gebouw van de rechtenfaculteit vind ik ontzettend mooi. Het heeft allemaal grappige trapjes, torentjes en doorgangen, die voor een beginnende student leuk zijn om te ontdekken. Dit was overigens in het begin wel lastig: probeer maar eens het juiste lokaal te vinden als je wat aan de late kant bent! Ik vond het kleinschalige aan Maastricht en het pgo-programma (probleem gestuurd onderwijs)  van de universiteit heel prettig. Er is geen afstand tussen de professor en de student: je kunt je professor met zijn of haar voornaam aanspreken of gewoon even binnenlopen voor een praatje, terwijl het er bij andere universiteiten ontzettend hiërarchisch aan toe gaat.

Hoe is de studiedruk?

Ik vond de studiedruk goed in verhouding staan tot het studieprogramma. Ieder blok heb je twee vakken en er wordt vanuit gegaan dat je als fulltime student dus ook 18-20 uur per week tijd hebt voor ieder vak. Als je die tijd er ook voor neemt/kunt nemen, kun je de lessen en opdrachten zeer goed voorbereiden. Echter, met een bijbaantje en/of andere extracurriculaire activiteiten, is er soms wel een wat strakkere planning vereist!

Wat vind je super goed gaan en wat zou je willen verbeteren?

Ik ben, zoals hierboven al aangegeven, erg tevreden over het persoonlijk contact met docenten en professoren. Daarnaast vind ik de informatievoorziening over het algemeen goed. Wat mij betreft kan de scriptiebegeleiding wel wat meer op de student toegespitst worden. Nu ben je voor de begeleiding erg afhankelijk van de stijl die de begeleider heeft, wat natuurlijk niet voor iedere student even goed werkt.

Meer over

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top