Joanne Bruins – Universiteit Groningen

Wat is er leuk aan jouw stad?

Het leuke aan Groningen is dat het een mooie, oude binnenstad heeft. Doordat er in Groningen onwijs veel (mede)studenten zijn, is het altijd gezellig op straat. Groningen is dan ook een echte studentenstad. Dit merk je al helemaal in het uitgaansleven, de kroegen sluiten pas wanneer de laatste studenten naar huis gaan.

Wat vind je van het gebouw? Wat ervaar je? Wat maakt je universiteit fijn?

Het Academiegebouw past goed bij Groningen, het is een mooi en oud gebouw. In alle gebouwen van de universiteit kun je goedkoop eten en drinken, wat natuurlijk erg handig is voor studenten. Als je een keer niet op de uni wilt eten, zijn er ook genoeg gezellige eettentjes aanwezig rondom de gebouwen. Daarnaast is er net een nieuwe Universiteitsbibliotheek waar je fijn kan studeren. De universiteit van Groningen speelt goed in op de behoeftes van studenten. Ter voorbeeld: toen er in de tentamenperiode te weinig plek was om te studeren, heeft de universiteit ervoor gezorgd dat er meer ruimtes beschikbaar werden gesteld.

Hoe is de studiedruk?

Ik vond de studiedruk heel goed te doen. Een jaar bestaat in Groningen uit twee semesters en een semester bestaat op zijn beurt weer uit twee blokken (dus in totaal 4 blokken per jaar). In een blok had je altijd twee vakken van bij elkaar opgeteld 15 studiepunten, dus dit was heel gelijkmatig verdeeld. Het fijne aan dit systeem is ook dat je per tentamenperiode maar twee tentamens hebt. De universiteit regelde het altijd zo dat er minstens twee dagen tussen de tentamens zaten, wat op sommige universiteiten nog wel eens anders kan zijn.

Wat vind je super goed gaan en wat zou je willen verbeteren?

Zoals hiervoor al benoemd, luistert de universiteit van Groningen goed naar haar studenten. Als er problemen zijn, wordt er snel en samen met studenten naar oplossingen gezocht. Qua verbeterpunt zou het fijn zijn als er studieplekken komen waar je mag eten en drinken. Koffiepauzes nemen vaak meer tijd in beslag dan dat je van te voren inplant, dus het studeren zou een stuk vlotter gaan als de koffie mee zou mogen naar de studieplek.

Meer over

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top