Robien Wegerif

In tegenstelling tot anderen om mij heen wist ik van jongs af aan al wat ik later wilde worden: plastisch chirurg gespecialiseerd in reconstructies na brandwonden. Dat was mijn idee van creatief met je handen bezig zijn op wo-niveau. Mijn hele middelbare schoolperiode had ik dan ook zo ingericht om dat doel te bereiken. Mijn realiteit werd het lotingssysteem: vier keer werd ik uitgeloot. Ik moest mijn droom naast me neerleggen en aan een andere studie beginnen. Plan B was economie en plan C werd rechten.

Ondanks dat mijn keuze voor de studie Rechtsgeleerdheid zeker niet mijn eerste was, heb ik van rechten mijn nieuwe roeping gemaakt en ben ik weer van vooraf aan begonnen. Ik ben me opnieuw gaan oriënteren op een andere toekomst. Word ik dan nu rechter, officier van justitie of toch advocaat? In de collegebanken kom je daar in ieder geval niet achter en daarom ben ik een jaar gestopt met studeren om de praktijk van het recht te ervaren. De ervaring die ik dit jaar heb opgedaan, wil ik nu met andere rechtenstudenten delen middels het platform van Rechtencircuit. Hiermee hoop ik voor de rechtenstudent in de collegebanken een beter beeld te kunnen schetsen van de rechtspraktijk.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Foto Robien
Scroll naar boven
Scroll naar top