Joris Knipping

Er werd mij altijd verteld dat ik goed met een pen kon omgaan en dat mijn gevoel voor taal van bovengemiddeld niveau was. Ook wilde ik altijd sportjournalist worden en mijn passie voor sport in het algemeen nastreven. Ik had nog even gekeken naar een opleiding tot journalist maar dat bleek toch niet helemaal wat ik wou. Rechtsgeleerdheid kwam toen om de hoek kijken en na de Matching Day aan de UvA was ik verkocht. Ik vond het fascinerend om te zien hoe alledaagse handelingen allerlei juridische gevolgen hebben. En gaandeweg het volgen van deze studie bleek ik het steeds interessanter te vinden. Ik zag mezelf geen enkele andere studie doen.

Toen ik hoorde van Rechtencircuit leek me dat een geweldige combinatie van stukken schrijven en erachter komen wat er speelde aan de juridische top. Ik was voornamelijk echt nieuwsgierig naar befaamde juristen. Mensen die hun sporen al lang en breed verdiend hebben en die mij inspireren. Als ik over hen artikels kon schrijven, leek me dat al heel gaaf. Nu ik eenmaal bij Rechtencircuit zit is niks te gek. Managing partners van de meest grote kantoren die interviewen of columns schrijven over een onderwerp dat je fascineert, het kan allemaal niet op. Ik hoop als redacteur graag verschillende aspecten binnen het recht tot me te nemen. Zodat ik tijdens mijn studie me al verbreed en een beter plaatje heb van het recht zodra ik een scriptie moet schrijven of een stageplek moet veroveren.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Joris Knipping
Scroll naar boven
Scroll naar top