Column: Hoe verlies jij jouw zomermentaliteit voor de collegebanken?

IMG_3017

In een ideale studieflow raken tijdens de eerste (hoor)colleges van het nieuwe studiejaar duurt vaak wat langer dan gewenst. Daarom heeft Rechtencircuit nu de ideale to do’s en tips om na jouw zomermentaliteit snel weer in die ideale studieflow te raken.

  1. Een voor de hand liggende, maar toch zeer handige tip is het op tijd bezitten van de vereiste studieboeken en aanvullende literatuur. Je zorgt er niet alleen voor dat je (goed) voorbereid naar jouw eerste colleges gaat, maar je bespaart jezelf ook de walk of shame uit het klaslokaal nadat je de meest ongeloofwaardige smoes “meneer de studieboeken waren al uitverkocht” hebt uitgeflapt.
  2. Grote kans dat jij vanaf september weer met een hele hoop onbekende rechtenstudenten in de werkgroepen zit. Neem de eerste paar colleges eens de moeite om te investeren in wat nieuwe studie buddies, want gebleken is dat studenten die samen naar college gaan, ook vaker gaan. En hoe meer studiebuddies, hoe groter de kans op het ontvangen van fijne samenvattingen als de tentamens weer dichterbij komen!
  3. In het geval dat jij jouw ideale studiemethode nog niet hebt gevonden, ga eens op zoek naar wat er bij jou past! Zo kun je bijvoorbeeld de pomodoro-techniek proberen, waarbij je 25 minuten lang gefocust studeert en erna 5 minuten pauze neemt. Als jij meer van de sociale bewijsdruk bent, kun je ook leuke weddenschappen met je studie maatjes afsluiten. Degene die het hoogste cijfer weet te halen wint een avondje gratis bier óf hoeft een semester lang niet in de (vaak eindeloos lange) rij voor de koffieautomaten te staan.
  4. Houd het studeren vooral een beetje leefbaar voor jezelf. Juist in het begin van het collegejaar schijnt het zonnetje nog wel eens, dus probeer daar ook gebruik van te maken. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af om van 09.00 tot en met 16.00 aan de studie te gaan en vlucht erna snel het terras op. Lekker gestudeerd én bruin koppie gegarandeerd!
  5. Last but not least: zorg dat je één van onze gratis Kluwer Collegebundels wint via onze winacties op social media! Dan kun je de bespaarde euro’s nog mooi besteden op het terras.

 

Meer over

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top