Emmaly van Ettikhoven

Nadat ik geslaagd was wist ik het zeker: ik wil de journalistiek in. Van cijfers snapte ik niets, maar bij het opstellen van een betoog was ik helemaal op mijn plek. Het was dan ook dat ik mij inschreef voor de studie Communicatie –en Informatiewetenschappen. Alhoewel ik met veel liefde mijn eerste jaar had afgerond, besloot ik een sprong in het diepe te nemen. De rechtenstudie kwam op mij over als een studie dat zich, net als voorgaande opleiding, veel met taal bezighoudt, maar dan nét even op een andere manier. En of de rechtenstudie zich met taal bezighoudt! Ik zat met de handen in het haar toen ik voor het eerst een uitspraak van de Hoge Raad moest ontcijferen. Door de vele dubbele ontkenningen en juridische terminologie was het een zure appel om doorheen te bijten.

Nu ik aan het einde van mijn Bachelor ben beland, kan ik zeggen dat je met de rechtenstudie een ontzettend praktisch vak leert, waar je de rest van je leven nog veel aan zult hebben.

Die praktijk laat tijdens het bij elkaar verzamelen van EC’s echter nog weleens te wensen over. Terwijl vacatures van rechtswinkels, bestuursjaren, commissies en business courses mij om de oren vlogen, wist ik zelf niet zo goed waar ik moest beginnen.

Welk rechtsgebied binnen de rechtenstudie vind ik leuk? Een master, maar welke dan? Ik moet aan mijn cv werken, maar met wat? Wil ik bij een groot advocatenkantoor werken of word ik juist blij van een klein team? Wil ik überhaupt wel advocaat worden?

Het zijn vast herkenbare vragen voor de rechtenstudent die het allemaal nog niet zo goed weet. Als redactrice van Rechtencircuit kijk ik ernaar uit een steuntje in de rug te bieden aan de nog zoekende rechtenstudent, inclusief mezelf.

My Post-3

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Scroll naar top