Emmaly van Ettikhoven

Nadat ik geslaagd was wist ik het zeker: ik wil de journalistiek in. Het was dan ook dat ik mij inschreef voor de studie Communicatie –en Informatiewetenschappen. Alhoewel ik met veel liefde mijn eerste jaar afrondde, besloot ik een sprong in het diepe te nemen. De rechtenstudie kwam op mij over als een studie dat zich, net als voorgaande studie, veel met taal bezighoudt, maar dan nét even op een andere manier. En of de rechtenstudie zich met taal bezighoudt! Ik zat met de handen in het haar toen ik voor het eerst een uitspraak van de Hoge Raad moest ontcijferen. Door de vele dubbele ontkenningen en juridische terminologie was het een zure appel om doorheen te bijten.

Inmiddels volg ik de master Informatierecht, waar ik mijn passies voor media, journalistiek en recht ideaal kan combineren. Een aanstelling als redacteur bij Rechtencircuit.nl heeft mij in aanloop naar mijn masterkeuze veel inzicht gegeven over hoe het juridische werkveld eruit ziet. Op die manier heb ik een weloverwogen masterkeuze kunnen maken. Ook heb ik veel baat gehad bij het ontwikkelen van mijn interview -en schrijfkwaliteiten. Het op een laagdrempelige manier in gesprek gaan met juristen, waartoe Rechtencircuit.nl de mogelijkheid biedt, vind ik dan ook een unieke kans die iedereen zal moeten grijpen.

Mijn enthousiasme voor dit platform zal zich verder manifesteren middels mijn nieuwe functie als voorzitter, waarin ik met het gehele team weer een jaar vol interessante artikelen en interviews hoop te publiceren. Met als doel dat elke rechtenstudent aan het einde van zijn studieloopbaan weet welke kant hij of zij op wil.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Emmaly van Ettikhoven
Scroll naar boven
Scroll naar top