Vera Geerdink

Van jongs af aan wist ik zeker dat ik advocaat wilde worden, daarom begon ik op mijn zeventiende met de studie HBO-rechten. In dat jaar heb ik mijn propedeuse gehaald en begon ik een jaar later de studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Vier jaar later en na veel verschillende vakken gehad te hebben, is het voor mij nog steeds onduidelijk welk rechtsgebied mij het meeste aantrekt. Aankomend jaar zal ik aan mijn master gaan beginnen. Hiervoor wil ik graag meer ontdekken over het Nederlandse privaatrecht, zodat ik mijn master weloverwogen kan kiezen. 

Door  Rechtencircuit.nl hoop ik hier voor mezelf meer duidelijkheid in te vinden. De theorie die je op je studie krijgt wordt veel levendiger, waardoor je kan ervaren hoe het er in de praktijk nou daadwerkelijk aan toe gaat. Naast het feit dat je veel leert over de praktijk, heeft schrijven mij altijd al enorm aangetrokken. Als klein meisje schreef ik al in de vrije keuze uren vele verhalen in de schrijfschriften die ik van de lerares kreeg. Dit is een enorm leuke en bijzondere manier om het schrijven weer op te pakken en mijn schrijf- en stijltechnieken te verbeteren. 

Rechtencircuit.nl is een leuke interessante groep studenten die veel van elkaar kan leren. Het kennis kunnen maken met de praktijk en het ontmoeten van interessante grote spelers binnen het recht en het bedrijfsleven lijkt mij de perfecte manier om mezelf te ontwikkelen. Ik ga daarom ook met veel enthousiasme het Rechtencircuit.nl avontuur aan!

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com

image00006-2
Scroll naar boven
Scroll naar top