Thea Vogelzang

Toen ik als klein meisje met een schoolrapport thuis kwam, werd het al gauw duidelijk: ik ben beter met woorden dan met cijfers. Als kind schreef ik het liefst ellenlange verhalen en scripts voor de toneelstukken die ik opvoerde met vriendinnen. Dit deed ik veel liever dan rekenen. Gedurende mijn periode op de middelbare school, had ik een duidelijke voorkeur voor de vakken Nederlands en Maatschappijwetenschappen. Hierdoor was de keuze voor de studie Rechtsgeleerdheid snel gemaakt. Mijn interesse in de maatschappij, het recht en de Nederlandse taal komt perfect van pas tijdens deze studie. Afgelopen jaren heb ik met veel plezier in Groningen gestudeerd en de bachelor Nederlands Recht afgerond. Inmiddels heb ik het Noorden ingeruild voor Amsterdam. Na enige praktijkervaring te hebben opgedaan, ga ik aankomend studiejaar terug de collegebanken in voor mijn master Privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam.   

Bij Rechtencircuit.nl krijg ik de kans om een kijkje te nemen in de juridische keuken. Daarmee wordt het recht in de praktijk gebracht en krijg ik een goed beeld van de loopbaanmogelijkheden. De functie als redacteur zal gegarandeerd mijn schrijfvaardigheid tot een hoger niveau tillen. Als rechtenstudent is schrijven ontzettend belangrijk. De ervaring die ik bij Rechtencircuit.nl opdoe, komt zeker van pas tijdens én na mijn studie.

Waar ik als kind fictieve verhalen op papier zette, zal ik de komende tijd non-fictieve stukken schrijven voor Rechtencircuit.nl. Op deze manier blijven jij en ik op de hoogte van de actualiteiten en van de verschillende carrièremogelijkheden. Ik kijk uit naar mijn tijd bij Rechtencircuit.nl waarin ik samen met een groep medestudenten ga lezen, schrijven en bovenal plezier ga beleven.  

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com. 

93BFD4EB-3D6D-456D-8738-E7ED0F61BF09
Scroll naar top