Thea Vogelzang

Als klein meisje werd het mij (en mijn juf en ouders) al gauw duidelijk dat ik me liever bezighoud met woorden dan met cijfers. Ik schreef ellenlange verhalen en scripts voor toneelstukken die ik vervolgens opvoerde met vriendinnen. Door te op een creatieve manier te spelen met verschillende letters en klanken schreef (en schrijf) ik daarnaast gedichten. Dit deed ik veel liever dan rekenen. Gedurende mijn periode op de middelbare school, had ik een duidelijke voorkeur voor de vakken Nederlands en Maatschappijwetenschappen. Hierdoor was de keuze voor de studie Rechtsgeleerdheid snel gemaakt. Mijn interesse in de maatschappij, het recht en de Nederlandse taal komt immers perfect van pas tijdens deze studie.

Afgelopen jaren heb ik met veel plezier in Groningen gestudeerd en de bachelor Nederlands Recht afgerond. Inmiddels heb ik het Noorden ingeruild voor Amsterdam om stages te lopen en mijn master Privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam te volgen. Bij Rechtencircuit.nl krijg ik de kans om een kijkje te nemen in de juridische keuken. Door inspirerende mensen te interviewen wordt het recht in de praktijk gebracht en verbreed het mijn kijk op de loopbaanmogelijkheden. 

Waar ik als kind fictieve verhalen op papier zette, zal ik de komende tijd non-fictieve stukken schrijven voor Rechtencircuit.nl. Op deze manier blijven jij en ik op de hoogte van de actualiteiten en van de verschillende carrièremogelijkheden. Ik kijk uit naar mijn tijd bij Rechtencircuit.nl waarin ik samen met een groep medestudenten ga lezen, schrijven en bovenal plezier ga beleven.  

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com. 

WQP07422
Scroll naar boven
Scroll naar top