Sasja Calis

Toen ik aan het einde van mijn middelbare schooltijd de keuze moest maken welke studie ik later wilde gaan doen, zijn er heel wat verschillende richtingen door mijn hoofd gegaan. Geneeskunde trok mij heel erg aan, maar ik had al eerder voor een economisch profiel gekozen. Die optie viel dus snel af. Schrijven heb ik ook altijd ontzettend leuk gevonden. Een studie journalistiek dan maar? Dat was het toch ook niet helemaal. Mijn oog is vervolgens op de studie Rechtsgeleerdheid gevallen, wat voor mij in zekere zin een combinatie is tussen beiden. De precisie zoals ook in de geneeskunde van belang is, is bij de behandeling van een juridische casus cruciaal. Kleine verschillen kunnen tot uiterste resultaten leiden. Daarnaast is het recht gefocust op taal en staat het correcte gebruik hiervan centraal, zoals dit in de journalistiek ook van belang is. Voor mij is deze combinatie ideaal. 

Wat ik zo interessant vind aan het recht, is dat het betrekking heeft op elk aspect van de samenleving. Of je nou een huis wil kopen, een schuurtje in de tuin wilt bouwen, of als je besluit je leven met een ander te delen: het recht steekt overal wel de kop op. In het verlengde hiervan ligt naar mijn mening het succes van Rechtencircuit.nl. De vraagstukken die besproken worden zijn niet alleen gefocust op de wereld van de advocatuur, maar vormen ook een platform voor een veel breder scala aan onderwerpen. Op deze manier hoop ik niet alleen een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van mijn eigen kennis en de verbreding van mijn horizon wat betreft de veelzijdigheid van het recht, maar ook aan die van mijn medestudenten. 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar inforechtencircuit@gmail.com

Sasja
Scroll naar boven
Scroll naar top