Juul Wijdekop

Mijn keuze voor de studie Rechtsgeleerdheid is geen boeiend verhaal. Ik wist niet vanaf mijn vierde al dat ik advocaat wilde worden. Ook volgde ik geen familielid die dit deed of gestudeerd had. Het is mij dus niet met de paplepel ingegoten. Net als een groot deel van de beginnende student ‘wist ik het eigenlijk niet zo goed’. 

Maar een ding wist ik wel: mijn kracht ligt in woorden. Dit is altijd al zo geweest. Als peuter kon ik al snel beter praten en communiceren dan lopen. Op de middelbare school keek ik lang uit naar opdrachten waarbij gepresenteerd of gedebatteerd moest worden en stond ik niet zwetend of trillend voor de klas. Het talige karakter van de studie Rechtsgeleerdheid sprak mij dan ook heel erg aan. 

Verder ben ik geïntrigeerd door het maatschappelijke en actuele karakter van het recht. Het recht heeft grote invloed op ons dagelijks leven en het verandert in een sneltreinvaart. Ik ben nieuwsgierig en denk graag in oplossingen. Deze eigenschappen bij elkaar opgeteld kwamen toch tot een achteraf gezien hele logische keuze: de studie Rechtsgeleerdheid. 

Ik zit nu in mijn tweede jaar van de bachelor en ik heb eigenlijk nog geen idee welke kant ik op wil, zowel qua vakgebied als beroep later. Dit is ook een van de vele redenen dat ik mij heb aangemeld voor Rechtencircuit. Door het houden van interviews met mensen uit de juridische wereld, en het schrijven over juridische vraagstukken hoop ik gaandeweg een beter beeld hiervan te krijgen! 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Juul Wijdekop
Scroll naar boven
Scroll naar top