Isabella Costa Vieira

Al vrij vroeg wist ik dat ik Rechtsgeleerdheid wilde gaan studeren. Ik heb geen wiskundeknobbel, maar geef mij een tekst die ik moet analyseren en ik ben een blij mens. De studiekeuze was na de middelbare school dan ook snel gemaakt.

Gedurende de studie Rechtsgeleerdheid leer je de basis van allerlei rechtsgebieden. Dit vond ik interessant, maar soms ook lastig. Wat vind ik nou écht het leukst? Uiteindelijk moet je toch je keuze gaan maken. Toen ik de minor Forensische Criminologie ging volgen werd dat voor mij verduidelijkt. Het menselijk aspect aan het recht sprak mij erg aan. Wie is de persoon achter de dader en wat heeft hem gedreven een strafbaar feit te begaan? Ik ben voor de master Strafrecht gegaan en daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad.

Toch wil ik mij ook blijven oriënteren op andere rechtsgebieden. Rechtencircuit.nl biedt daarin de juiste uitkomst. Het recht kent zoveel aspecten binnen de samenleving en het is bijna in elk actueel nieuwsartikel terug te vinden. Ik vind het leuk om deze twee aspecten met elkaar te verbinden en de mogelijke problemen tussen de actualiteit en het recht aan te kaarten. Door middel van het afnemen van interviews leer je echter weer een hele andere kant van het recht kennen. Hoe is iemand in de juridische praktijk terechtgekomen en wat heeft hem of haar gedreven om te doen wat hij of zij nu doet? Kortom is Rechtencircuit.nl de manier om mijn blik te blijven verbreden en misschien kom ik er zelf ook nog wel achter dat er een heel ander rechtsgebied is waar ik uiteindelijk verder in wil gaan.

Ik hoop in ieder geval dat ik mijn medestudent kan enthousiasmeren over al het moois dat het recht te bieden heeft en dat zij uiteindelijk allemaal de keuze maken die het best bij hen past.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Isabella
Scroll naar boven
Scroll naar top