Danique Albert

Ging het de bachelor Media and Communication worden, of ging ik voor Rechtsgeleerdheid aan de UU? Dat was de vraag die mij bezighield aan het eind van de middelbare school. Taal was en is mijn ding en schrijven mijn grootste hobby. Uiteindelijk werd het rechten, omdat je het recht overal tegenkomt en je “ook speelt met taal”. Niets is minder waar. Ik leerde dat het analyseren van taal een substantieel deel uitmaakt van de studie, met de bewoordingen in het wetboek en het uitpluizen van de jurisprudentie.

Toch bleef zowel creatief schrijven als het journalistieke mij trekken. Dat miste ik tijdens mijn studie. Toen ik met mijn bachelor diploma op zak, tijdens mijn reis door Zuidoost-Azië en een yoga teacher training op Bali, mijn schrijfpassie herontdekte, wist ik dat ik hier weer iets mee wilde doen. Rechtencircuit.nl kwam op het perfecte moment op mijn pad: toen ik op het punt stond om naar Amsterdam te verhuizen voor de master European Competition law.

Mijn doel is om niet alleen advocaten binnen het mededingingsrecht te interviewen, maar om me juist ook te wenden tot juridische professionals buiten de gebaande paden. Naar mijn idee verbreedt dit de kijk van de student op het juridische beroep en maakt het korte metten met het idee dat de studie rechten louter een vooropleiding is voor het beroep van advocaat, officier van justitie of rechter.

Het is ontzettend leerzaam om deel uit te maken van de redactie en verschillende interessante professionals te spreken. Dit wakkert mijn ambitie aan en maakt mij enthousiast over de toekomst. Bovendien is Rechtencircuit.nl een platform waar al mijn interesses samenkomen en ik wekelijks kan sparren met een gemotiveerde en gezellige groep medestudenten. Een leukere uitdaging naast mijn studie bestaat er voor mij niet!

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

WhatsApp Image 2022-10-02 at 9.59.12 AM (1)
Scroll naar boven
Scroll naar top