Boudewijn Renshof

Mijn naam is Boudewijn Renshof, momenteel bezig met het afronden van mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de UvA. Daarnaast werk ik als juridisch adviseur bij de Stichting Wetwinkel Amsterdam en ben ik ruim 11 maanden als werkstudent werkzaam geweest bij de Rabobank.

Ik was, als redacteur, anderhalf jaar betrokken bij Rechtencircuit. In die 18 maanden zijn mij heel veel dingen bijgebleven die menig persoon als ‘’onvergetelijk’’ kwalificeert. Zo heb ik de mooiste kantoren bezocht en de meest interessante en uiteenlopende verhalen van verschillende juristen mogen aanhoren. Het hoogtepunt uit deze tijd vond plaats in het begin van diezelfde tijd. Mijn eerste interview met Joris van Benthem, de huisadvocaat van Feyenoord. Hoewel ik zelf een Ajacied ben, valt het moeilijk te ontkennen dat De Kuip een prachtig stadion is en dat de juridische kwaliteiten van Joris van Benthem bewonderenswaardig zijn. De indruk van De Kuip, het verhaal van Joris van Benthem en het feit dat het mijn allereerste interview was, maakt deze ervaring voor mij onvergetelijk.

Rechtencircuit is veel meer dan “slechts” een digitaal platform voor rechtenstudenten. Voor mij was Rechtencircuit daarnaast ook echt een persoonlijke leerschool. Ik heb er beter leren samenwerken, beter leren schrijven, contacten opgedaan, maar misschien wel het allerbelangrijkste: ik heb geleerd kritisch naar mijn eigen werk te kijken. Niet alles wat je doet is meteen goed. Blijf altijd naar jezelf kijken en ga op zoek naar verbeterpunten. Maar vergeet tegelijkertijd niet trots te zijn op je eigen werk. Voor deze les ben ik Rechtencircuit eeuwig dankbaar.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Boudewijn Renshof
Scroll naar boven
Scroll naar top