Judith Duinkerken – Radboud Universiteit Nijmegen

Wat is er leuk aan jouw stad?

In Nijmegen is het echt opvallend dat er een onwijs goede universiteit is. Vooral op het gebied van goederenrecht en ondernemingsrecht heeft de stad erg veel interessante docenten. Hierdoor worden de vakken erg gepassioneerd, diepgaand en interessant gegeven. Dit is voor mij echt een pluspunt aan de stad.

Wat vind je van het gebouw? Wat ervaar je? Wat maakt je universiteit fijn?

Het gebouw is redelijk nieuw. Dit zorgt ervoor dat alle faciliteiten up to date zijn en alle ruimtes zijn ook (nog) vrij schoon. Wat handig is aangepakt, is het feit dat alle leslokalen in hetzelfde gebouw zitten als de universiteitsbibliotheek. Tot slot is het gebouw goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Hoe is de studiedruk?

Goed. Natuurlijk wordt er in de master wat van je verwacht en zal je als masterstudent echt de stof in moeten duiken om de tentamens met een goed cijfer te halen, maar dat is ook niet meer dan logisch. Zoals ik hierboven al aangaf, heeft Nijmegen een aantal echt goede docenten. Om deze reden is het alleen maar leuk om goed in de stof te zitten en alles mee te krijgen.

Wat vind je super goed gaan en wat zou je willen verbeteren?

Ik denk dat, zoals bij veel universiteiten, de communicatie soms duidelijker kan wat betreft administratieve, organisatorische, of bestuurlijke zaken; welk orgaan van de universiteit gaat over wat, met welke termijn moet je rekening houden bij beslissingen/vaststellingen, hoe gaan bepaalde zaken in zijn werk etc. Verder heb ik weinig kritiek.

Meer over

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top