Tim Worp

Hoewel ik altijd wel wist dat de interesse voor schrijven er bij mij in zat, is het toch een hobby waar je niet snel achteraan gaat op de middelbare school. Ik was naast de reguliere lessen vooral bezig met rugbyen, tennissen en af en toe een balletje trappen met vrienden. Tijdens mijn studententijd heb ik ontdekt dat schrijven echt iets voor mij is. Zo heb ik onder andere een jaar de rol van redacteur voor het tijdschrift van mijn vereniging vervuld.

Ik heb vorig jaar mijn bachelor Rechten in Leiden afgerond. Toen het tijd was aan een studie te beginnen na de middelbare school, heb ik de keuze voor wat ik echt wilde nog even uitgesteld. Daar is Rechtsgeleerdheid, gezien haar breed opgezette curriculum, uitermate geschikt voor. Toen het einde van mijn bachelor naderde, was het tijd om met de kennis die ik inmiddels had opgedaan, te kiezen voor een master waarbij ik mij wel specifiek op een onderwerp zou gaan richten. Die keuze is gevallen op de master Gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Ik beschouw de arts-patiëntrelatie en het medisch-ethisch recht namelijk als zeer boeiende onderwerpen. Een stage en een werkstudentschap in het veld van het gezondheidsrecht lieten mij zien dat ik de juiste beslissing heb gemaakt. Het was een verademing de toch zeer theoretische bachelor twee maanden in te ruilen voor deze praktijkervaring.

Voor het schrijven van een goed juridisch relevant stuk, lijkt het mij prettig het handvat te hebben dat het onderwerp ervan mij in ieder geval interesseert. Mijn eerste artikelen zullen daarom waarschijnlijk op het gezondheidsrecht zien. Gaandeweg hoop ik ook andere juridische thema’s een podium te kunnen geven. 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com

5I8A4410
Scroll naar top