Stijn Greefhorst

Wie procedeert om een koe, geeft er een toe’, zo luidt een oude tegelwijsheid. In een andere tijd en op een andere plaats kwamen de Romeinen tot dezelfde conclusie. Deze volkswijsheid houdt in dat men over kleine zaken niet moet procederen. Afgezien van proceskosten, worden in Nederland zelden alle kosten gedekt. Geldverspilling, was de gedachte. Maar is dit nog wel een waarheid als een koe voor de jonge jurist? En betekent dit dat er alleen geprocedeerd kan worden over grote zaken? 

Het recht is een overkoepelend systeem en kan betrekking hebben op de kleinste dingen. Van het logootje op de achterkant van je telefoon en het vergoeden van schade na een botsing, tot het kopen van een huis. Het recht zit overal in verweven. Dit is hetgeen mij altijd het meest geïntrigeerd heeft. De keuze om de bachelor Rechtsgeleerdheid te volgen, was voor mij dus ook snel gemaakt. 

Inmiddels heb ik mijn bachelorscriptie over een insolventierechtelijk vraagstuk geschreven. Dit jaar ga ik beginnen aan een master Privaatrecht. Ik heb altijd al belangstelling gehad voor taal. Daarom beschouw ik het als een uitdaging zaken in heldere bewoording te vangen. Bij rechten spreekt de combinatie van logica en taal mij zeer aan. Rechtencircuit.nl biedt mij de kans deze twee interesses te combineren en maakt het mogelijk om allerlei onderwerpen door een juridische bril te zien. Naast procederen, heeft het recht nog meer facetten. Zo kan bijvoorbeeld mediation binnen het voorbeeld van de koe een uitkomst bieden. Mijn doel als redacteur is daarom een breed scala aan onderwerpen te behandelen.

4ABC2F1E-BF60-40FC-9373-F34826A0BA34
Scroll naar boven
Scroll naar top