Shavenna l’Istelle

Als kind kon ik urenlang in de lokale bibliotheek verdwijnen; gevangen door letters, woorden en zinnen. Mijn liefde voor spelen met woorden begon bij de ‘Hoe overleef ik’-reeks van Francine Oomen. De vraag die eigenlijk beantwoord moest worden was: hoe overleef ik de keuze van mijn studie? De bibliotheek bood geen antwoord, maar inspireerde mij m’n eigen pad te vinden tussen de pagina’s van mogelijkheden. 

Op de middelbare school werd al snel bevestigd dat wiskundige vakken niet mijn sterkste punt waren. Mijn interesse bleek veel meer op zijn plek te zijn bij de Nederlandse taal en vakken als maatschappijwetenschappen. Terwijl anderen zich verdiepten in cijferreeksen, verdwaalde ik liever in de complexe structuren van zinnen en genoot ik van de intriges van maatschappelijke processen. Het juridische aspect voegde een extra dimensie toe aan mijn leerervaring, waardoor ik blij was dat meer dan alleen getallen mijn pad kruisten. 

Toen ik na de middelbare school koos voor een studententijd in de grote stad Utrecht, liep ik opnieuw tegen de vraag omtrent mijn studiekeuze aan. Tijdens mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening kwam ik er, door een stage bij de Rechtbank Gelderland, achter dat de keuze eigenlijk altijd voor mijn voeten heeft gelegen. Rechtsgeleerdheid. Het spelen met woorden en het lezen van teksten kwam weer tot leven. 

Met nog een uitdagende reis voor de boeg te hebben, kom ik uit bij de volgende vraag: hoe overleef ik de volgende stap? Ik hoop dit bij Rechtencircuit.nl te ontdekken en extra handvatten te krijgen voor het schrijven van juridische artikelen.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com

WQP07371
Scroll naar boven
Scroll naar top