Philine Bertrams

Wist ik nu echt wat ik wilde studeren na mijn middelbare school? Hopelijk kon een tussenjaar aan Green River College in Amerika mij helpen bij deze keuze. Een van mijn favoriete vakken was criminal justice, hetgeen ook mijn fascinatie voor het recht heeft aangewakkerd. De meest indrukwekkende ervaring was het bezoek aan een gevangenis waar ik het Amerikaanse rechtssysteem van dichtbij meemaakte. Hierdoor werd ik nieuwsgierig en wilde ik mijn kennis over het (straf)recht verder ontwikkelen. 

Eenmaal in Nederland begonnen aan de studie Rechtsgeleerdheid ontdekte ik dat naast strafrecht er meerdere rechtsgebieden zijn die mijn interesse wekken. Ik realiseerde me dat het recht, naast het strafrecht, aan zoveel andere gebieden raakt die mij ook interesseren. Denk aan het milieu, artificial intelligence en de gezondheidszorg. Een minor aan een andere faculteit was de uitgelezen kans mijn brede interesses in te vullen. Het werd een minor aan de geneeskunde faculteit, genaamd ‘Ethiek in de Innovatieve Gezondheidszorg’. Inmiddels ben ik bezig met het afronden van de master Recht van de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. 

Redactieleden van Rechtencircuit.nl krijgen naast de kans zich te verdiepen in hun eigen specialiteit ook de mogelijkheid minder voor de hand liggende onderwerpen uit te lichten. Hopelijk kan ik door het blootleggen van deze raakvlakken de lezers van Rechtencircuit.nl enthousiasmeren!

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com. 

 

E34AB82F-2179-4771-9647-229E87016DBC
Scroll naar boven
Scroll naar top