Milou Van Uchelen

Kennismaken met nieuwe en verse perspectieven geeft mij de drive om door te ontwikkelen. 

Waarom zeg ik dit? Simpel. Altijd hetzelfde doen wordt saai. Een nieuwe uitdaging is waar je naar op zoek moet gaan. Deze zoektocht speelt voor mij een key role in het ontdekken van mijn interessegebieden, maar daarvoor dien je uit je comfortzone durven te treden. Al om al heeft dit ertoe geleid dat ik nu redacteur ben bij Rechtencircuit. 

Om eerlijk te zijn, is het recht tot 3 jaar geleden geen interessepunt geweest voor mij. Maar volgens mijn studiekeuzetest, die ik had gemaakt in 6 vwo, was het de perfecte match. Dierenarts, wat ik eigenlijk wilde worden vanaf dat ik een kleuter was, had ik helaas al aan de kant moeten schuiven, aangezien biologie niet mijn vak was. Hoe sceptisch ik ook was over de studiekeuzetest, het heeft toch zijn werk gedaan. Sinds kort kan ik zelfs iemand recht in de ogen aankijken en met zekerheid zeggen dat ik advocaat ga worden. 

Naast mijn studie Rechten neem ik deel aan een financiële commissie, waar ik op de hoogte werd gebracht van Rechtencircuit. Toen ik mij daadwerkelijk ging verdiepen in wat wij als Rechtencircuit nou eigenlijk doen, ging mijn hart al sneller kloppen. “Dit wordt het”, dacht ik. 

Binnen Rechtencircuit komt de theorie samen met de praktijk, waar je out of the box gaat denken en vriendschappen ontwikkelt. Je bouwt op elkaar, je leert van elkaar, en daarnaast kan ik niet anders dan zeggen dat het ook gewoon heel gaaf is om een goed gesprek aan te kunnen gaan met echte grote spelers binnen de politiek en het recht. Daarom wordt Rechtencircuit mijn eerstvolgende uitdaging. 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Foto Milou
Scroll naar boven
Scroll naar top