Jorn Maas

De studie Rechtsgeleerdheid is voor mij nooit een voor de hand liggende stap geweest. Al van jongs af aan was ik een typisch bèta kind. Goed in alles wat met cijfers en wiskunde te maken had. Dit is ook terug te zien aan de keuzes die ik heb gemaakt. Een pakket natuur en techniek met economie en daarna economie en bedrijfseconomie gaan studeren. Aldaar koos ik voor de meest wiskundige track: finance. Toen ik echter mijn bachelor aan het afronden was bekroop mij het gevoel dat dit toch niet was wat ik wilde doen met mijn carrière. Een master Finance lag in het verschiet. Een bijzonder interessante en uitdagende master met toch een nare bijsmaak. Ik wilde namelijk niet achter zes schermen bij een bank belanden. Wat toch een logische vervolgstap was na deze master.

Toen ben ik gaan nadenken over wat ik dan wel wilde doen. Mijn moeder is rechter en aan tafel ging het vroeger meer over relevante juridische thema’s dan over hoe mijn dag op school was geweest. Door mijn bèta achtergrond heb ik echter nooit bewust nagedacht over een juridische carrière maar ik denk dat er in die tijd toch een zaadje in mijn hoofd is geplant. Na lang nadenken heb ik besloten om toch nog een bachelor rechten te gaan doen.

De reden dat ik rechtencircuit.nl ben gaan doen is omdat ik wil laten zien dat een van de mooie aspecten aan de juridische wereld is dat het zo veel overlap heeft met andere vakgebieden. In mijn geval gaat het dan om de overlap met de financiële wereld maar er zijn tal van vakgebieden waar je als jurist mee in aanraking kunt komen. Door het afnemen van interviews met juristen wil ik laten zien hoe dat er in praktijk uitziet.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Foto Jorn
Scroll naar top