Jip Rietveld

Mijn naam is Jip Rietveld, op het moment zit ik in het derde jaar van mijn bachelor rechten aan de UvA. Daarnaast ben ik voorzitter bij Stichting Wetwinkel Amsterdam. Begin 2019 ben ik helaas gestopt als redacteur bij het Rechtencircuit.

Als redacteur bij het Rechtencircuit heb ik in anderhalf jaar heel veel boeiende, grappige maar vooral leerzame momenten meegemaakt. Je komt als redacteur op de grootste kantoren om te spreken met misschien wel de beste advocaten van Nederland. Zo sprak ik met Fleur Potter, wie als Upcoming talent 2018 is benoemd door Legal Women (dan mag je jezelf – denk ik – best een goede advocaat noemen). Ondanks dat het heel leerzaam was met haar te spreken en zij buitengewoon veel weet, was dat niet één van de momenten die ik het meest koesterde. Zelf vond ik het interview met Peter van Steenbergen interessanter. Deze advocaat met een relatief klein kantoor had een veel persoonlijkere band met zijn cliënten, iets waar ik zelf ook van houd. 

Als redacteur bij het Rechtencircuit kom je allemaal verschillende soorten juristen tegen. Dit was voor mij een erg fijne bijkomstigheid, zo kom je er achter welke kantoren jou leuk lijken en welke rechtsgebieden bij je passen. Na anderhalf jaar Rechtencircuit weet ik in elk geval een stuk beter wat ik wel, maar vooral ook wat ik niet wil in mijn carrière. Dat ik daar achter kwam, terwijl ik ook nog mijn schrijfskills verbeterde en mocht samenwerken met een heleboel onwijs gezellige collega’s, is het afgelopen anderhalf jaar absoluut geen straf geweest.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Jip-Rietveld
Scroll naar top