Hedda Fonteijn

Hoe krijg je inzicht in wat een studie later in de praktijk voor je kan betekenen? Dat is best lastig, zeker wanneer je er middenin zit.

Zelf heb ik de eerste drie jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid getwijfeld over waar mijn passie binnen de studie lag. Ik heb moeten wennen aan de (soms droge) basistheorie die mij werd voorgeschoteld. Een concreet beeld van de rechtspraktijk had ik niet. Voor de studenten die zich in dat twijfelachtige stadium bevinden, biedt Rechtencircuit.nl een mooie uitkomst.

Door te lezen en schrijven over de uiteenlopende onderwerpen die overlap met het recht hebben, wordt duidelijk dat Rechtsgeleerdheid een geweldige basis vormt om in verschillende beroepsgroepen aan de slag te gaan. Of dat nu binnen de advocatuur, het bedrijfsleven, de overheid of consultancy is.

De rol van redacteur geeft mij de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de wereld na de rechtenstudie en zo een duidelijk beeld te schetsen van de rechtspraktijk. Om dat beeld over te brengen aan mijn medestudenten is een geweldige en leuke uitdaging. Ik ben ervan overtuigd dat in iedere rechtenstudent een juridisch vuurtje kan branden: het moet alleen worden aangewakkerd. Daar draag ik graag aan bij. 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Hedda
Scroll naar boven
Scroll naar top