Gabriela Trogrlic

Naast goed luisteren kan het stellen van de juiste vragen een ware kunst zijn. Naar mijn mening is dit een vaardigheid die zich door de studie Rechtsgeleerdheid heen geleidelijk ontwikkelt. Aan het begin van de rechtenstudie maak je kennis met veel verschillende rechtsgebieden en onderwerpen. Enerzijds is dit wat het interessant maakt. Anderzijds kan het hierdoor moeilijk zijn te bepalen waar jouw passie ligt en uiteindelijk een richting te kiezen. Welk pad je uiteindelijk ook kiest, het zal altijd nuttig zijn deze vaardigheid als gereedschap te hebben. Zo kan je tot de kern van ideeën of concepten komen. Overigens is een befaamde en magische set woorden bij de studie rechten vaak: ‘dit hangt af van de omstandigheden van het geval’. Het is leuk om te zien dat er altijd twee (of meer) kanten aan ieder verhaal en aan iedere situatie zitten. Door een andere bril op te zetten zie je dingen anders en ontdek je vaak weer nieuwe perspectieven. 

Dat je veel met taal en argumentatie bezig bent, is wat mij aanspreekt binnen de rechtenstudie. Taal kan ontroeren, verbazen, noem het maar op. Maar wat het ook kan, is informeren: ingewikkelde concepten simpel maken of simpele alledaagse kost analyseren tot in de puntjes. Dat ik door het schrijven van diverse artikelen en interviews bezig zal zijn met het verder verkennen van de vaak onbekende juridische wereld is iets waar ik erg naar uit kijk. Wat dit des te leuker maakt, is dat ik mijn bevindingen via Rechtercircuit.nl kan delen met mijn medestudenten die wellicht met dezelfde vragen zitten. 

Nu ik het einde van mijn bachelor heb bereikt, zal het binnenkort ook voor mij tijd worden om een richting te kiezen. Gelukkig heb ik hier nog wat extra tijd voor doordat ik mij nog een jaar ga focussen op het afronden van de bachelor Filosofie en zal ik na een inspirerend en leerzaam jaar bij Rechtencircuit.nl de knoop doorhakken. Genoeg om naar uit te kijken! 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com.

FCA54F46-B31A-4F56-96B4-BC32FCF416A1
Scroll naar boven
Scroll naar top