David Vis

Sinds ik me kan herinneren ben ik al geïnteresseerd in de Nederlandse taal. Mijn moeder werkte op een redactie waardoor het thuis belangrijk was om de taal goed te beheersen. Tijdens de middelbare school begon ik de eerste tekenen te vertonen van een rechtenstudent in spé. Discussies tijdens het eten gingen vaak over het al dan niet verdedigbare gedrag van personen in de krant en op tv. Dit kon variëren van de affaires van bekende Nederlanders tot schokkende moordzaken. Steeds meer ging ik de rechtszaken in het nieuws volgen en toen ik zag hoe de verschillende advocaten zich door handig taalgebruik een weg baanden door een mijnenveld van lastige vragen in interviews en talkshows, was ik verkocht. De liefde voor taal en het beredeneren van een schuldvraag kon ik kwijt in de studie Rechtsgeleerdheid.

Na het behalen van mijn gymnasiumdiploma kon ik eindelijk beginnen aan mijn rechtenstudie. De eerste weken vlogen voorbij en dat kwam niet in de laatste plaats door het voor mij totaal nieuwe leven dat bij het studentenbestaan past. Toen ik bekomen was van die eerste maanden merkte ik dat mijn geromantiseerde beeld van de studie niet aansloot op de werkelijkheid. Maar ik liet me mijn passie voor het recht niet zomaar afnemen. Ik begon artikelen te lezen, podcasts te luisteren en documentaires te kijken over alles wat met het recht te maken had. Zo kwam ik ook bij de artikelen van Rechtencircuit.nl terecht. Al deze informatie schonk mij een realistisch beeld van de juridische wereld. Hier zou ik geen enkele rechtenstudent van willen onthouden. 

Als redacteur voor Rechtencircuit.nl heb ik twee doelen die ik in mijn achterhoofd houd bij het schrijven van artikelen. Ten eerste wil ik rechtenstudenten op actualiteiten wijzen waarop zij stof van de verschillende vakken kunnen toepassen. Dit zorgde bij mij niet alleen voor een hernieuwde passie, maar ook voor een beter begrip van de stof. Daarnaast wil ik mijn medestudent kennis laten maken met de verschillende onderdelen van het recht. Ik merkte dat de stap vanuit de studie naar een baan mij erg groot leek en mij zelfs wat intimideerde. Door verschillende vakgebieden dichter bij de student en mijzelf te plaatsen hoop ik ook voor anderen de stap vanuit de studie naar een baan te verkleinen.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com.

MNM_000C
column-Fox-News-vs-Dominion

Fox News versus Dominion: persvrijheid of pure onzin?

Het was groot nieuws, de rechtszaak tussen nieuwszender Fox News en stemcomputerfabrikant Dominion. Dominion eiste 1,6 miljard dollar, omdat Fox News bleef herhalen dat er gefraudeerd was bij de presidentsverkiezingen …

Fox News versus Dominion: persvrijheid of pure onzin? Lees meer »

Lees meer
interview-Nadege-Sango-Afonso

Diplomaat in Mexico Nadège Sango Afonso: ‘Het is niet alleen kumbaya en redden.’

Goedenavond. Goedemorgen. De 9.218 kilometer afstand en het tijdsverschil staan een inspirerend gesprek met Nadège Sango Afonso, die een week geleden naar Mexico is verhuisd, niet in de weg. Als …

Diplomaat in Mexico Nadège Sango Afonso: ‘Het is niet alleen kumbaya en redden.’ Lees meer »

Lees meer
column-opmars-complotdenkers

De gevaarlijke opmars van complotdenkers: de AIVD slaat alarm

Nederlands bekendste complotdenker, Micha Kat, werd afgelopen april door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. Kat maakte zich met zijn gedragingen schuldig aan bedreiging (art. 285 Sr) …

De gevaarlijke opmars van complotdenkers: de AIVD slaat alarm Lees meer »

Lees meer
interview-Renske-Boesten

Renske Boesten, kandidaat-notaris in Chicago: ‘Zo is het balletje gaan rollen.’

In 2016 begon Renske Boesten aan een stage bij Baker McKenzie Amsterdam en bleef er vervolgens werkzaam als werkstudent. Nu zit ze namens het advocatenkantoor op de vijftigste verdieping in …

Renske Boesten, kandidaat-notaris in Chicago: ‘Zo is het balletje gaan rollen.’ Lees meer »

Lees meer
interview-Kyoko-Tollenaar

Partner Kyoko Tollenaar: ‘Er is work en er is life.’

Kyoko Tollenaar is eind 2023 twintig jaar werkzaam bij Houthoff. Inmiddels zijn vier jaren verstreken waarin zij als partner werkzaam is binnen de sectie Corporate M&A. Tollenaar werkt aan grote …

Partner Kyoko Tollenaar: ‘Er is work en er is life.’ Lees meer »

Lees meer
column-betaald menstruatieverlof

Betaald menstruatieverlof: een pleister op de verkeerde wond?

Op 16 februari 2023 heeft het Spaanse parlement ingestemd met een betaald menstruatieverlof. Volgens Irene Montero, Spaanse minister van Gelijkheid, een historische dag voor feministische vooruitgang. Spanje is het eerste …

Betaald menstruatieverlof: een pleister op de verkeerde wond? Lees meer »

Lees meer
Scroll naar top