Daan Douw

‘’Je studeert rechten, dan ben je voornamelijk met strafrecht bezig toch?’’

Dit is iets wat een doorsnee rechtenstudent vaak hoort. Toen ik op de middelbare school zat, was strafrecht daadwerkelijk het enige rechtsgebied waar ik oog voor had. Een vriend van mijn vader was strafrechtjurist en hij vertelde er altijd over. Zijn verhalen maakten mij erg benieuwd naar de studie rechten. Toen ik mij ging oriënteren kwam ik erachter dat rechten meer is dan alleen boeven vangen. Ik realiseerde me dat het merendeel van de zaken die in onze maatschappij van belang zijn, terug te leiden zijn tot het recht. Of het nou de samenstelling van het parlement is of een grote vastgoedtransactie, het recht is overal.

Mijn keuze viel op de studie Rechtsgeleerdheid in Leiden. Van die keuze heb ik geen dag spijt gehad. Mensen zien rechten als iets saais en statisch maar daar ben ik het niet mee eens. Het recht is juist altijd in ontwikkeling en ik vind het leuk om dit te volgen. Of het de Hoge Raad is die een baanbrekende uitspraak doet of het parlement dat een veelbesproken wet aanneemt, ik bekijk het aandachtig. 

Rechtencircuit.nl is voor mij de uitgelezen mogelijkheid om mijn passie voor het recht tot uiting te brengen. Het in kaart brengen van juridische ontwikkelingen, die ook nog eens interessant zijn voor rechtenstudenten, is iets waar ik me op verheug. Daarnaast kijk ik ernaar uit om in contact te komen met vooraanstaande juristen. Ik hoop dat ik rechtenstudenten kan inspireren en enthousiasmeren over de juridische praktijk!

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Daan
Scroll naar boven
Scroll naar top