Raquel Furst

Toen het na de middelbare school tijd was voor het maken van mijn studiekeuze twijfelde ik tussen een studie Nederlands, Journalistiek of Rechtsgeleerdheid, omdat ik wist dat veel mensen die mij inspireerden dat pad ook hadden bewandeld. Vanwege mijn voorliefde voor maatschappelijke vraagstukken heb ik destijds bewust gekozen voor Rechtsgeleerdheid als brede basis voor mijn ambities. Deze keuze is tot op de dag van vandaag voor mij een groot succes gebleken. 

In tegenstelling tot wat velen denken, gaat de studie Rechtsgeleerdheid veel verder dan stoffige wettenbundels en taaie materie. Zo heeft deze studie mij in staat gesteld onze huidige, ingewikkelde maatschappij in al haar facetten beter te begrijpen. Toch bleef tijdens mijn bachelor mijn passie voor creatief schrijven grotendeels onvervuld. Daarom besloot ik mijn interesse voor recht te combineren met mijn passie voor creatief schrijven en volgde ik de minor Journalistiek. Inmiddels heb ik mijn bachelor afgerond en volg ik de privaatrechtelijke master aan de UvA. Ik zet steeds grotere stappen op mijn persoonlijke pad om mijn plannen voor de toekomst te verwezenlijken. 

Persoonlijk bewonder ik journalisten die met kennis van zaken de diepte in gaan en niet alleen aan de oppervlakte blijven. Dat is ook het soort redactielid wat ik ambieer te zijn. Hoe ik het zie, staat het zijn van een redactielid bij Rechtencircuit.nl in het teken van waar ik al dagelijks mee bezig ben: op zoek gaan naar aan het recht gerelateerde onderwerpen die mijn nieuwsgierigheid prikkelen, het analyseren van maatschappelijk relevante vraagstukken, en dit te vertalen in een journalistiek product dat toegankelijk is voor een breed publiek. Ik hoop met mijn belangstelling voor uiteenlopende aspecten van recht en maatschappij een diversiteit aan artikelen te leveren die zowel mijn eigen horizon als die van mijn medestudenten zal verbreden.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com.

MNM_000F2
Scroll naar boven
Scroll naar top