Pieter Reeders

Ik ben van jongs af aan al enthousiast over schrijven. Een aantal familieleden hebben boeken geschreven en uitgegeven, zodat het mij met de paplepel is ingegoten. Rechtsgeleerdheid trok mij door haar talige karakter. Toen ik begon met studeren aan de Universiteit van Amsterdam werd ik echter niet onmiddellijk gegrepen. Ik vond het moeilijk voor te stellen hoe voorgeschreven stof in de praktijk toegepast zou worden. In mijn derde jaar besloot ik de praktijk zelf op te zoeken. Ik kan iedereen aanraden op gesprek te gaan bij advocatenkantoren en rechtszaken te bezoeken. Het is een goede manier om hernieuwde inspiratie op te doen voor rechten. 

Naast rechten ben ik begonnen aan een tweede bachelor Filosofie. De studie is minder exact dan rechten en er zijn meer verschillende haarkleuren in de werkgroepen. Ondanks het onderscheid zijn ze, naar mijn mening, complementair. Een jurist moet dagelijks ethische afwegingen maken. Filosofie helpt hierbij enorm. Wanneer ik volgend jaar klaar ben, wil ik een master rechten volgen in Amerika. Ik ben daar deels opgegroeid en het lijkt me erg leuk om terug te gaan. 

Rechtencircuit.nl is de perfecte manier om mijn enthousiasme voor schrijven te combineren met mijn studies. Elke week gebeurt er wel iets waarover geschreven kan worden. De artikelen en interviews van Rechtencircuit.nl geeft mensen de mogelijkheid het nieuws te lezen door een juridische bril. Vooral voor rechtenstudenten is dat erg belangrijk. Ik kijk ernaar uit hieraan bij te dragen.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar inforechtencircuit@gmail.com

5I8A3230
Scroll naar boven
Scroll naar top