Noortje van Schuppen

Als jong meisje wist ik het al vrij zeker, later ga ik rechten studeren in Amsterdam. De voorliefde voor het recht en het goede gevoel dat ik bij de rechtenstudie had, werd bevestigd op het moment dat ik voor de eerste keer een rechtszaal binnenstapte. Zittend op de tribune aanschouwde ik mijn allereerste strafzaak. Met veel bewondering bekeek ik urenlang wat zich in die rechtszaal afspeelde. De rechter in deze zaak kende ik persoonlijk, eenmaal in haar toga veranderde zij van een zachtaardige vrouw in een streng doch rechtvaardige rechter. Dit heeft tot op de dag van vandaag een indruk op mij achtergelaten. Nieuwsgierig naar meer, wist ik het zeker, rechten is de studie voor mij.

Gedurende mijn studie leerde ik over de veelzijdigheid van het recht. Overal, in welke situatie je je ook begeeft, vindt het recht zijn toepassing. Van het kopen van een product in de winkel tot aan het tekenen van een contract bij je eerste bijbaan. Maar ook later als je gaat trouwen, een kind krijgt of je eerste huis koopt. Door mij te verdiepen in meerdere rechtsgebieden ontstond mijn interesse in de werking van het recht binnen de mediawereld. Een wereld waarin het draait om het overdragen van informatie, gepaard met de nodige sensatie. Deze interesse bracht mij weer tot Rechtencircuit.nl. De perfecte mogelijkheid om het recht, de actualiteiten in de media en communicatie op een zinvolle manier samen te brengen. 

Mijn passie voor taal heeft zonder twijfel bijgedragen aan mijn keuze voor de redactie van Rechtencircuit.nl. Ik haalde altijd al plezier uit het vinden van de balans tussen het schrijven van een stuk, waarbij op de spelling niks aan te merken was, en een verhaal waar taal tot leven kwam en mijn fantasie de overhand nam. Dit ging vaak gepaard met een tevreden en trots gevoel als ik mijn zelfgeschreven stuk weer eens teruglas. Rechtencircuit.nl is voor mij de ideale kans om mijn schrijfkwaliteiten naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd medestudenten te kunnen enthousiasmeren en verheldering te bieden over de juridische wereld. 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com

Blank,Avatar.,Photo,Place,Holder.
Scroll naar boven
Scroll naar top