Lieve Khanna

Al vanaf kinds af aan heb ik een passie voor schrijven, dit bleek wel uit de stapeltjes schriften vol met verzonnen verhalen, waarmee ik mijn moeder om de haverklap kwam vervelen. Vol passie kon ik dan een stuk voordragen uit een van de hoofdstukken van zelf geschreven fictieve boekjes. Toen ik op mijn tiende voor het eerst een toga mocht passen, werd de eerste stap al gezet. Daarna ben ik nooit meer van gedachten veranderd dat ik advocaat wilde worden, dus ook kwam mijn keuze om rechten te gaan studeren voor mijn omgeving absoluut niet als een verrassing. Mijn rechtvaardigheidsgevoel heeft mij altijd gedisciplineerd om kennis te blijven opdoen, zodat ik hier ooit alleen mee uit de voeten kan. 

Het concrete van het recht om ons heen, in onze maatschappij of aan de keukentafel maken het juridische vak voor mij enorm interessant. Momenteel ben ik aan het afstuderen van de bachelor Rechtsgeleerdheid, maar ik heb nog een lange leerweg te gaan.

De minor opleiding Law, Technology & Ethics heeft mij een andere dimensie van het recht laten zien, bijvoorbeeld welke vraagstukken belangrijk zijn voor onze maatschappij in deze steeds sneller groeiende technologische samenleving. Vandaar dat ik een gedeelte van mijn bijdrage aan Rechtencircuit.nl zeker zal toewijden aan het onderzoeken en schrijven van het recht en de opkomst van technologieën. Daarnaast heb ik een brede interesse in ontwikkelingen en vraagstukken betreffende het privaatrecht. Diversiteit zal dus zeker niet ontbreken in de stukken die ik van plan ben te schrijven. 

Nu de keuze voor een masteropleiding nadert, wordt het voor mij ook tijd om een interessegebied uit te kaderen. Ik hoop dat het onderzoeken en het schrijven bij Rechtencircuit.nl mij een duidelijker beeld gaat geven van waar mijn passie nu daadwerkelijk ligt. Het vertalen van de theorie naar de praktijk gaat hier zeker aan bijdragen, en ik hoop dat ik deze keuze voor mede rechtenstudenten ook wat geleidelijker kan laten verlopen door veel onderwerpen te behandelen. 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een

Blank,Avatar.,Photo,Place,Holder.
Scroll naar boven
Scroll naar top