Julia Friederichs

Van jongs af aan ben ik altijd al bezig geweest met hoe ik mijzelf kan ontwikkelen. Door de jaren heen heb ik daarom ook vaak veel verschillende interesses gehad. Gek genoeg was het studeren van Rechten iets wat voor mij al heel lang duidelijk was. Raakte ik door de jaren heen afgeleid door andere vakgebieden, zoals architectuur, journalistiek of filosofie, kwam ik toch altijd terug bij hetgeen waarvan ik zeker wist dat het goed bij mij zou passen. 

Dat voorgevoel blijkt nu te kloppen. Wel miste ik wat diepgang en actie binnen de studie, dus werd het nadat ik mijn eerste studiejaar succesvol had afgerond tijd voor een nieuwe uitdaging: lid worden van de redactie van Rechtencircuit.nl. Hetgeen waar ik altijd het meeste energie van kreeg op de middelbare school waren opdrachten die te maken hadden met schrijven, debatteren of mondelingen. Het liefste met daarin zo veel mogelijk vrijheid en ruimte voor interpretatie. Dit sluit goed aan bij de kwaliteiten die ik bij Rechtencircuit.nl verder hoop te ontwikkelen. 

Dit alles betekent echter niet dat ik al precies weet welke kant ik op wil na mijn studie. Sterker nog: ik heb geen idee. Ik vind dat studenten zich niet moet laten afschrikken door dit gegeven. Juist het feit dat je het allemaal nog niet precies weet, zorgt ervoor dat je open staat voor nieuwe ervaringen. Met deze theorie in mijn achterhoofd ben ik ook lid van de redactie van Rechtencircuit.nl geworden. Niet omdat ik al exact weet wat ik wil, maar juist om hierachter te komen. Gaandeweg hoop ik op dit platform iets te kunnen betekenen voor rechtenstudenten die net als ik nog zoekende zijn. Want wanneer niets vaststaat is alles nog mogelijk.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Julia Friederichs
Scroll naar top