Joop Stoker

Als kind kon ik mij al druk maken over of dieven wel écht in de gevangenis kwamen. Nu, na drie jaar Rechtsgeleerdheid, moet ik de paniek onderdrukken bij het zien van een kelderluik. Mijn interesse in het recht heeft in mijn leven altijd al een grote rol gespeeld. Het recht is namelijk overal en voor iedereen. Wat mij trekt, is dat het actueel is en je het kan terugvinden in alles om ons heen. Bijzonder vind ik het belang van de geschreven woorden die samen de wet maken. Geen tekst bestaat méér in de werkelijkheid dan een wettekst. In feite zijn die geschreven woorden de bouwstenen voor het intellectuele bouwwerk dat wij het recht noemen. 

De studie rechten is tot nu toe meer abstract dan concreet. Maar juist de interactie met de werkelijkheid is voor mij interessant. Het schrijven van artikelen over het recht in relatie tot de praktijk of over actuele vraagstukken maakt de abstractie concreet. Daarom trekt Rechtencircuit.nl mij zo aan. 

Na mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht leek het mij leuk mijn interesse in taal verder te ontdekken. Om deze reden ga ik, voordat ik mijn rechtenstudie vervolg met een master, een minor Literatuurwetenschappen volgen. Daarmee ga ik mij breder oriënteren op de impact van taal op een samenleving. 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com. 

 

62EDEAB0-4CC1-4353-BC4C-068FDD9F6819
Scroll naar boven
Scroll naar top