Itza Kriek

Van aanmodderen naar annoteren

Vaak zijn het de vrienden die geneeskunde studeren, die het spelend in de zandbak al weten: het is een roeping voor ze. Ik zat daarentegen in diezelfde zandbak een beetje aan te modderen met een half-instortend zandkasteel, wat een goede metafoor is voor mijn verdere middelbare schoolcarrière. Ik heb door de jaren heen veel fasen gehad waarin ik elke keer een ander beroep wilde uitoefenen. De advocatuur passeerde uiteraard ook de revue, maar ik vond Italiaans, Artificial Intelligence, geschiedenis, communicatiewetenschappen en psychologie nét zo interessant.

De omslag kwam toen ik wat later in mijn turbulente schoolcarrière besefte hoezeer het recht een onderdeel uitmaakt van je dagelijks leven. Wanneer je bijvoorbeeld echt goed naar algemene voorwaarden of een contract kijkt, besef je dat er vrijwel altijd dingen in staan die discutabel zijn. Binnen een rechtenstudie ligt de sleutel tot het winnen van die discussie. In mijn eerste jaar werd dit bevestigd; ik leerde dingen die van toepassing zijn op je omgeving, maar waar je omgeving in veel gevallen totaal geen weet van heeft. Het ontdekken van deze “superkracht” heeft me nóg meer gemotiveerd om echt de diepte in te duiken, door middel van een passende bijbaan en buitenschoolse activiteiten.

Nu ik eindelijk de studie doe waar ik mijn ei in kwijt kan, gloort het volgende dilemma al aan de horizon: wat ga je er mee doen? Het op een hopelijk vermakelijke manier in kaart brengen van de jungle die zich de banenmarkt voor rechtenstudenten noemt is de voornaamste reden dat ik in de redactie van het Rechtencircuit zit. Voor de student, en voor mezelf.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Itza Kriek
Scroll naar boven
Scroll naar top