Isabel van der Meide

Taal is altijd mijn grootste passie geweest. Als kind verslond ik boeken zo snel dat ik een speciale regeling had met de plaatselijke boekhandelaar om ze op de dag zelf terug te brengen. Door mijn liefde voor lezen ontstond mijn passie voor schrijven; in mijn vrije tijd schreef ik verhalen, zodat deze op een dag ook in de boekhandel konden liggen.

Ook mijn fascinatie voor het recht begon op vroege leeftijd. Mijn droom was altijd om advocaat te worden, echter wilde ik geen boeven verdedigen of vangen. Gedurende mijn middelbareschooltijd besefte ik door vakken als maatschappijleer en maatschappijwetenschappen dat het recht niet alleen het strafrecht omvat. Wat bleek? Het is meer dan alleen het verdedigen van boeven; het vormt de kern van onze samenleving. 

Na het afronden van het Atheneum was er geen andere keuze voor mij dan het studeren van rechten. Ik ben begonnen aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ik mijn bachelor Rechtsgeleerdheid met afstudeerrichting IT-Recht heb voltooid. Deze fascinatie voor IT-Recht zal voortgezet worden met mijn Master Internet, Intellectueel Eigendom en ICT aan de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Mijn betrokkenheid bij de redactie van Rechtencircuit.nl biedt me de gelegenheid om mijn liefde voor taal en recht te combineren en deze te delen met een breder publiek. Ik hoop anderen te helpen in het ontdekken van hun interesses en tegelijkertijd de cruciale rol van de informatietechnologie in onze steeds digitalere samenleving te belichten. Rechtencircuit.nl biedt de kans om mijn enthousiasme voor zowel het schrijven als juridische kwesties te benutten. Ik kijk ernaar uit anderen te informeren en aan te moedigen om de veelzijdigheid van het recht te ontdekken. 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com. 

441592A9-4C19-468E-A523-AC55B992F2CE
Scroll naar boven
Scroll naar top