Hala Albayati

Al sinds de basisschool heb ik een bijzonder gevoel voor rechtvaardigheid. Zo weet ik nog goed hoe ik in groep zes bij de directeur belandde, na onenigheid over het wel of niet mogen plassen tijdens de pauze. Op de middelbare school stopte deze drang om te discussiëren niet, en sloot ik me op mijn veertiende aan bij het debatteam. Hier verdiepte ik me in onderwerpen die me een stuk meer intrigeerde dan de formules in mijn natuurkundeboek, moest ik stellingen vanuit verschillende standpunten verdedigen en kreeg ik gelijktijdig meer begrip voor de wereld om mij heen. Deze passie voor debat in combinatie met mijn interesse in taal heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik voor de studie Rechtsgeleerdheid koos.  

Hoewel ik vanaf moment één wist dat dit de studie voor mij was, verloor ik na anderhalf jaar studeren op afstand al snel de connectie met de praktijk. In mijn tweede jaar begon ik daarom met werken bij de Rechtswinkel Amsterdam. Naast de praktijkervaring waar ik op hoopte, ondervond ik ook de impact die het recht kan hebben. Vooral wanneer mensen niet weten waar ze recht op hebben, kun je zelfs als student echt het verschil maken. 

Inmiddels ben ik al bij mijn derde studiejaar aangekomen. Welke stap ik hierna ga zetten, is voor nu nog onduidelijk. Ik hoop tijdens mijn tijd bij Rechtencircuit.nl erachter te komen waar precies mijn interesses liggen, en jullie mee te nemen in mijn zoektocht hiernaartoe.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com.

1369783C-9764-400C-BCB7-3563CBAE82F6
Scroll naar boven
Scroll naar top