Fleurance van Muiswinkel

Eerst misschien twijfelend, maar nu naar vastberaden en doelgericht

In mijn examenjaar van de middelbare school sloeg voor mij de twijfel toe. Ik had mij ingeschreven voor de studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam, maar desondanks lonkte mijn passie voor journalistiek. Na een paar maanden wikken en wegen, besloot ik de grote keuze toch nog een jaar uit te stellen, mijn rugzak te pakken en alleen de wereld te verkennen. Een jaar lang rondreizen en mensen ontmoeten van verschillende culturen, heeft mij doen beseffen dat de vrijheid en democratie die wij in Nederland ervaren niet vanzelfsprekend is in andere landen. Vastberaden als kleine wereldverbeteraar kwam ik terug, ik wilde ook mijn steentje bijdragen en wel als toekomstig jurist. 

Helaas viel de studie mij de eerste paar maanden vies tegen. De spanning en sensatie was ver te zoeken in die twee dikke wettenbundels. Dit kwam voor mijn gevoel vooral doordat ik als student weinig in aanraking kwam met de praktijk. Per toeval kwam een bijbaantje als avondsecretaresse voorbij, waardoor mijn liefde en passie voor het recht in allerlei opzichten is gegroeid. Ter illustratie, een advocaat kan mij nu geen gelukkiger mens maken door te vragen aan mij of ik zijn of haar pleitnota wil controleren. En daarna kwam ook nog het Rechtencircuit op mijn pad.

Voor mij is het Rechtencircuit het beste van twee werelden, namelijk een combinatie van rechten en journalistiek. Ik hoop studenten die wellicht nog twijfelen over hun studiekeuze, of over het te bewandelen pad als jurist, te inspireren door uiteenlopende interviews met rechtsgeleerden. Ook zij hebben ooit in onze schoenen gestaan!

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

My Post-5
Scroll naar boven
Scroll naar top