Femke Majtlis

Het staat buiten kijf dat het bezit van een breed scala aan interesses een rijkdom is. Desalniettemin was dit voor mij lange tijd een rijkdom die bedolven lag onder twijfel en onduidelijkheid omtrent een studiekeuze. Gelukkig bestaat er voor de millennial van vandaag een studie die daar volledig op aansluit: Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Deze studie omvatte dan ook het begin van serieuze oriëntatie en mijn specialisatie in de major ‘Law’ was eindelijk daar.

Grote, onbeantwoordbare vraagstukken binnen de rechtsfilosofie in combinatie met meer praktische thema’s zoals te vinden zijn in bijvoorbeeld het internationaal publiekrecht, hebben mijn liefde voor de rechtsgeleerdheid laten opbloeien. Het fascineert mij dan ook hoe het recht, rigide als het is, sinds de Romeinse oudheid nooit lijkt te zijn veranderd. Tegelijkertijd, gedateerd als het is, lijkt het zich niet snel genoeg aan te passen met het oog op de technologische ontwikkelingen van vandaag.

De horizon van interessante carrièremogelijkheden is er niet geringer, maar juist breder door geworden. Ga ik op zoek naar een specifieke sector zoals kunstmatige intelligentie of klimaatverandering om daarbinnen te pleiten voor een gerechtvaardigde stand van zaken? Of kan ik beter het veelgekozen doch veelbelovende pad van de advocatuur volgen?

Een ding is zeker, de wereld om ons heen verandert in een ongekend snel tempo en de mogelijkheden voor een beginner in de wereld van het recht zullen dan ook exponentieel blijven groeien. Om zelfstandig een koers te kunnen zetten richting een bestemming die voldoening geeft is het daarom essentieel voldoende kennis van zaken te hebben. Rechtencircuit.nl biedt mij de kans om een kijkje te nemen in deze wereld en tegelijkertijd te bepalen waar mijn juiste pad ligt. Als redactrice hoop ik dan ook voor alle lezers die net als ik hun keuzes moeten gaan maken een bron van inspiratie te zijn, zodat iedere rechtenstudent straks een eind kan maken aan dilemma’s en met passie kan starten aan de voor hem of haar perfecte baan. 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar inforechtencircuit@gmail.com.

Femke
Scroll naar top