Fem Harbers

Op school was ik altijd een leergierige leerling, die zich totaal niet kon vinden in de veel gedeelde opvatting dat school stom zou zijn. Ik ging altijd met veel plezier naar school en vond dan ook bijna alle vakken leuk. Dit is natuurlijk een fijne eigenschap, tót je bij het moment van de studiekeuze aankomt. Net zoals veel andere scholieren had ik hier ook veel moeite mee. Om eventueel geneeskunde te kunnen studeren, koos ik voor een bètaprofiel. Eenmaal in 6 VWO aangekomen kwam ik erachter dat ik tóch geen arts wilde worden. Maar wat dan wel? Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij PPLE (Politics, Psychology, Law, and Economics) aan de Universiteit van Amsterdam. Bij die studie kies je aan het einde van je eerste jaar een zogenaamde major, een specialisatie, in één van die vier richtingen. Zo kon ik de keuze voor mijn definitieve studierichting eigenlijk nog een jaar uitstellen. 

Eenmaal bij PPLE aangekomen kwam ik er al vrij snel achter dat mijn interesse uitgaat naar het recht. Het recht bleek helemaal niet zo stoffig en oubollig te zijn als ik tot dan toe dacht, maar juist dynamisch en relevant. Vooral publiek internationaal recht en rechtsfilosofie vond ik interessant. Op dit moment ben ik bijna klaar met PPLE. Het recht heeft mijn interesse gewekt en ik ga hier na de zomer dan ook mee verder met het behalen van mijn civiel effect. Daarnaast heb ik onwijs veel zin om mijn liefde voor taal en recht te combineren bij Rechtencircuit.nl. Ik hoop dan ook mijn passies en brede interesse op de lezers over te kunnen brengen! 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com

WQP07383-bewerkt
Scroll naar boven
Scroll naar top