Bente Portman

Absoluut geen rekenwonder, maar gelukkig wél een talenknobbel! Het stigma dat de meeste juristen weinig kunnen met cijfers had voor mij alles behalve een negatieve lading. De studie Rechtsgeleerdheid was de perfecte uitkomst. Denken in oplossingen, altijd op zoek naar het ‘waarom’ en een goed gevoel voor taal zijn dingen die mij kenmerken. Advocaat worden staat dan ook al zo lang ik me kan herinneren bovenaan mijn bucketlist. Net als rechten in het algemeen is advocaat natuurlijk een ontzettend breed begrip. Leuk dat je – net als het gros van de rechtenstudenten – advocaat wil worden, maar die zijn er in nogal wat soorten en maten. 

Mijn studie ben ik ingegaan met een tunnelvisie op het strafrecht. In mijn vrije tijd volgde ik de processen van onder andere Holleeder op de voet en maakte ik onderdeel uit van de strafrechtelijke studievereniging aan de Vrije Universiteit. Om meer begrip te krijgen voor het psychologische aspect koos ik een minor Forensisch Criminologie. Ik was in één klap genezen, dit was echt niet de wereld waarin ik mezelf later zag. Maar in welke dan wel? 

Tijdens mijn zoektocht naar een bijbaan stuitte ik per toeval op een ondernemingsrecht kantoor. Ik besloot het een kans te geven. Waar ik altijd had geroepen dat corporate en met name een groot kantoor absoluut niets voor mij zou zijn, ben ik hier meer op mijn plek dan ooit gedacht. Met heel veel plezier rond ik mijn studie nu dan ook af met een master Commerciële Rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam.

Met Rechtencircuit.nl hoop ik gelijkgestemden te inspireren, door ook de in de eerste instantie minder voor de hand liggende kansen die een studie rechten biedt te belichten. Mijn doel als redacteur is het schetsen van een breed scala aan mogelijkheden en de rechtenstudent aanmoedigen om verder te kijken dan je neus lang is. Durf keuzes te maken!

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Ontwerp zonder titel (5)
Scroll naar boven
Scroll naar top