Benjamin de Jong

Al sinds de middelbare school had ik een visie over wat ik later wilde gaan worden. Mijn interesses waren gefocust op het vak filosofie. Vanuit vele verschillende perspectieven ergens naar kijken, iedere invalshoek proberen te begrijpen en het geheel tot een logisch en gestructureerd antwoord herleiden. Deze manier van denken is ook terug te voeren naar het recht. De reden dat ik heb gekozen voor rechtsgeleerdheid is vanwege het praktische en sociale aspect ervan. Filosofie is naar mijn mening te theoretisch. Mijn passie voor het recht vloeit voort uit de mogelijkheden die je ermee kan waarmaken en de grootsheid ervan. Je kan het gebruiken om kansen te scheppen of om risico’s en gevaren te vermijden. Het is alomvattend en beslaat elk vlak van de maatschappij. Kortom, het idee dat het recht zo van belang is in de samenleving en de manier waarop je het kan gebruiken trekt mij zeer aan.

De reden dat ik mij bij Rechtencircuit.nl heb gevoegd, ziet op een oriëntatie van mijn toekomst. Ik ben er nog niet achter welk rechtsgebied mij het meest zal inspireren in de toekomst. Rechtencircuit.nl gaat mij enorm helpen bij het verkennen van de diverse rechtsgebieden om tot een beter inzicht te komen.

Door mijn eigen oriëntatie te documenteren,  zal ik niet alleen mezelf kunnen helpen met het kiezen van een richting, maar ook de lezer. Ik ben heel benieuwd wat Rechtencircuit.nl mij allemaal zal brengen en ik kijk enorm uit naar mijn jaren als redacteur.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com

5I8A3284
Scroll naar boven
Scroll naar top