Anna Schröder

Mijn naam is Anna Schröder en ik volg de master International Technology Law aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast mijn studie houd ik mij dit jaar bezig met de BKB Academie, waar ik leer over politiek campagne voeren. Bovendien schrijf ik voor Rechtencircuit. Hiervoor heb ik twee bachelors gehaald aan de UvA, in Rechtsgeleerdheid en European Studies.

Tegen het einde van mijn middelbare schooltijd besloot ik rechten te gaan studeren. Door deelname aan debatwedstrijden en Model United Nation-conferenties was ik mij bewust geworden van de grote invloed van het recht op het dagelijks leven van mensen. Door het idee dat ik de wereld middels het recht ook daadwerkelijk rechtvaardiger zou kunnen maken en het feit dat ik lol heb in analyseren en redeneren, was de keuze snel gemaakt.

De keuze voor European Studies kwam er tijdens mijn tussenjaar bij. Ik ging toen naar Parijs en Berlijn om mijn Frans en Duits te verbeteren. Nadat ik een jaar in deze Europese had gewoond wilde ik graag meer leren over de Europese cultuur, geschiedenis en politiek. De combinatie met rechten bleek een schot in de roos. Het europees recht heeft een verstrekkende invloed over ons nationale rechtssysteem, maar beslaat tijdens de bachelor rechten slechts één vak. Een tweede studie over de ontwikkeling en werking van de EU ervaar ik daarom als een grote meerwaarde.

Na deze brede juridische basis koos ik voor de master International Technology Law om de diepte in te gaan op een gebied dat mij zeer interesseert. Hoe moet het gebruik van gezichtsherkenningssoftware worden gereguleerd? Kan het Europees mededingingsrecht een antwoord bieden tegen de macht van techgiganten? En welke juridische uitdagingen brengen nieuwe technologieën zoals blockchain en cryptocurrencies met zich mee? Jullie zullen het lezen in mijn bijdragen aan Rechtencircuit.nl! 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

TannoWitkamp-765
Scroll naar boven
Scroll naar top