Zoë Goslings

Toen ik klein was, begon ik in mijn vrije tijd al met het schrijven van boeken. Hoe gedreven dit wellicht klinkt, gingen mijn verhalen over de simpelste anekdotes. Inmiddels kan ik dankzij de studie Rechtsgeleerdheid deze passie voortzetten met het schrijven van artikelen waarin ik onderwerpen vanuit een juridisch perspectief belicht. Of het nu een rechtshistorisch onderwerp betreft of een benadering van het recht uit een technisch oogpunt, zodra ik mijn eerste bron heb gevonden voelt het vaak alsof ik eindeloos kan doortypen. 

Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Dit was altijd al de stad waar ik wilde studeren en wonen, alhoewel rechten nog niet het vak was waarin ik me dacht te bekwamen. Nu denk ik dat ik geen betere keuze had kunnen maken. De studie stelt mijn kritisch denkvermogen op de proef, omdat juridische vraagstukken niet altijd eenduidig te interpreteren zijn. Ook in het dagelijks leven denk je hierdoor vaker na en vraag je jezelf af: is dit rechtvaardig? Zou dit strafbaar moeten zijn? Is het recht zelf in een bepaalde context wel ethisch verantwoord? Dit zijn vragen die mij bezighouden en motiveren om verder te onderzoeken en te schrijven.

Gaandeweg mijn studie heb ik opgemerkt dat mijn interesse vooral ligt bij het privaatrecht, hoewel ik actuele vraagstukken die onder het publiekrecht vallen ook erg interessant vind. Met continu nieuwe technologieën die een maatschappelijke impact hebben en paradigma’s die veranderen, wil ik artikelen schrijven over hoe het recht meebeweegt en mee moet bewegen. Als redactielid bij Rechtencircuit.nl wil ik graag mijn interesses met de lezers delen, maar mijzelf ook verdiepen in onderwerpen die een uitdaging zijn. 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com. 

1D953E71-1586-4231-AA5D-150A38FABA5A
Scroll naar boven
Scroll naar top