Zee Fischer

In tegenstelling tot het gros van de redactieleden, was het studeren van Rechtsgeleerdheid voor mij niet het gebaande pad. Sinds mijn jeugd interesseerde de geschiedenis mij het meeste en dus viel in de zesde klas van het gymnasium de keuze op die studie. Op de valreep van het begin van het studiejaar wist mijn moeder mij zo ver te krijgen om -onder het mom van dat ik door Covid-19 niet veel beters te doen had- een tweede studie naast Geschiedenis te volgen. Dit werd Rechtsgeleerdheid. 

Al snel interesseerde de studie mij meer dan ik had durven denken en hopen. Rechten bleek niet alleen wettenbundels uit je hoofd leren en willekeurige artikelen opnoemen. Er was veel meer ruimte voor kritisch nadenken in de studie en ook binnen het recht zelf bleek meer ruimte voor interpretatie. Hierdoor begon ik niet alleen de studie leuker te vinden maar ook het recht an sich een fascinerender principe. Bij bepaalde vakken heb ik tegenwoordig dan ook daadwerkelijk zin in de werkgroepen en hoorcolleges. 

Ik houd me het liefst bezig met internationaal publiekrecht, rechtsfilosofie en niet geheel onverwacht, rechtsgeschiedenis. Hierover schrijven is wat ik door Rechtencircuit hoop en verwacht beter te leren. Waar bij mijn studie Geschiedenis elke toetsing in de vorm van een essay is, heb ik voor Rechten nog maar weinig hoeven schrijven. Rechtencircuit.nl is het ideale platform om dit meer en beter te doen. Ik denk hier inspirerende mensen te interviewen, verdiepende artikelen te schrijven en bovenal te leren van mijn mederedactieleden.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com.

Blank,Avatar.,Photo,Place,Holder.
Scroll naar boven
Scroll naar top