Victor Sartorius

Op mijn veertiende werd ik opgepakt voor winkeldiefstal. De kassière ontdekte een KitKat die verstopt zat in mijn broodzakje. Ik heb daarvoor negen uur in een cel gezeten. Uiteindelijk bleek iemand anders deze KitKat daar te hebben verstopt en werd mijn zaak geseponeerd. Negen uur onschuldig vastzitten op je veertiende, waarna een ‘sorry voor het ongemak’ volgt van de officier van justitie. Ik heb sinds het begin van de middelbare school rechten willen studeren wegens dit onrecht, al was het alleen maar om te ontdekken hoe het rechterlijk systeem werkt én wanneer het niet werkt. 

Op de middelbare school merkte ik al snel dat ik goed was in vakken zoals filosofie en geschiedenis en dat schrijven mij goed ligt. De rechtenstudie was voor mij een logische vervolgstap. Het is daarom begrijpelijk dat rechtsfilosofie en rechtsgeschiedenis mij aardig bevallen. Maar ook de eindeloze hoeveelheid rechtsgebieden waarbij er altijd wel een nieuw onderwerp is wat mij aanspreekt of inspireert, maakt de studie zo interessant. Met Rechtencircuit.nl kan ik deze interesse verder uitbreiden. Door de (niet) gestolen KitKat heb ik altijd een zwak gehad voor het strafrecht. Mijn passie voor muziek heeft de interesse voor intellectueel eigendom en auteursrechten, voor bijvoorbeeld muzikanten, aangewakkerd. 

Door het interviewen van fascinerende mensen en het ontdekken van bijzondere verhalen kan ik de theoretische kennis die ik heb verworven in de afgelopen jaren makkelijker met de praktijk in verband brengen. Het feit dat ik een groot scala aan interesses heb, maakt dat ik mij kan uitlaten over diverse onderwerpen binnen Rechtencircuit.nl. De wonderen van de rechten zijn de wereld nog niet uit en ik tracht er zo veel mogelijk te zoeken.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com

A0954C1C-BEFA-4E9D-BE86-F256A955DC69
Scroll naar top