Sammy Zeryouh

In mijn vroege studiejaren was het mijn droom om arts te worden, met een stethoscoop bungelend om mijn nek en de nobele roeping om levens te redden. Daarom koos ik ervoor geneeskunde te studeren na de middelbare school. Maar zoals dat vaak gebeurt, heeft het leven een eigenaardige manier om onze plannen te veranderen. In het laatste jaar van mijn bachelor geneeskunde gebeurde iets opmerkelijks. Ik werd staande gehouden terwijl ik aan het fietsen was. Het bleek niet helemaal legaal te zijn om tijdens de spits, enkele kilometers lang te whatsappen zonder aandacht te schenken aan het verkeer. Enkele weken later ontving ik dan ook een fietsboete van maar liefst 90 euro, en dat zonder administratiekosten. Het zal je vast niet verbazen dat ik dit niet onopgemerkt liet passeren, vooral omdat het om zeer belangrijke WhatsApp-berichten ging.

Deze fietsboete markeert het begin van mijn persoonlijke reis in de wereld van het recht. Na grondig onderzoek op internet en het bestuderen van de Wet Mulder besefte ik dat er een hele andere wereld is buiten de geneeskunde, namelijk de boeiende wereld van het recht! Dit leidde ertoe dat ik tijdens mijn bachelor geneeskunde koos voor het keuzevak gezondheidsrecht. Ik was meteen verkocht en besloot daarna de premaster Gezondheidsrecht te volgen. Het is verbazingwekkend hoe een eenvoudige fietsboete zo’n diepgaande carrièreswitch kan veroorzaken, nietwaar?

Daar bleef het niet bij. Ik besloot dat ik het civiel effect wilde behalen en dook volledig in de wereld van het recht. En hier sta ik nu, in mijn vijfde jaar geneeskunde, jonglerend met zowel stethoscopen als wetboeken en met een grote passie voor het recht buiten de collegebanken. Ik hoop van harte dat ik samen met Rechtencircuit.nl andere rechtenstudenten kan inspireren met zowel interessante als informatieve aspecten van het recht!

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com. 

FEAD2C56-80F9-44BF-B0B4-B2C5BE2C4F2E
Scroll naar boven
Scroll naar top