Luna Snellenberg

De keuze voor de rechtenstudie staat vaak bekend als één uit gemakzucht, maar in mijn geval was het juist een zeer doordachte. Ooit had ik de droom om arts te worden. Het helpen van mensen was wat mij aantrok aan dat beroep. Helaas moest ik vanwege mijn gebrekkige bèta-kant die droom al snel laten varen. 

Op het moment dat ik echt serieus moest gaan nadenken over een ‘definitieve’ studiekeuze wilde ik nog steeds op mijn manier m’n steentje kunnen bijdragen aan de maatschappij. De studie rechtsgeleerdheid kwam daarom in beeld. Naast het maatschappelijke karakter, sprak ook het talige mij erg aan. Het recht is eigenlijk een soort puzzel. De kleinste aanpassingen in woordkeuze kunnen al een groot verschil maken. Het is een uitdaging om met de kracht van woorden mensen te helpen. En uitdaging is precies wat ik zoek, zowel in studie als werk. Het is daarnaast mooi meegenomen dat de studie erg breed is, waardoor je heel veel richtingen op kan. Dit geeft mij het vertrouwen dat ik uiteindelijk een leuke baan vind, waarbij ik kan doen wat ik interessant vind. 

Daarentegen kunnen de vele keuzemogelijkheden ook meebrengen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, met onzekerheid over jouw toekomst als gevolg. Gelukkig zijn er platforms zoals Rechtencircuit.nl die studenten helpen bij het vinden van hun interessegebieden, het opdoen van inspiratie en die hen een kijkje laten nemen in de rechtspraktijk. Door onderdeel uit te maken van dit platform kan ik mijn interesses en ervaringen delen en hopelijk zo studenten bijstaan in hun zoektocht.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Luna Snellenberg
Scroll naar top