Jules Vaessen

Advocaat worden: een beroep waar velen van dromen. Zo ook de 10-jarige Jules. Al op de basisschool wist ik zeker dat ik ooit, met bijbehorende toga, in de rechtszaal wilde  staan. Dit verlangen werd op de middelbare school vergroot. Vakken als maatschappijleer en filosofie, waar het recht zo nu en dan een verschijning maakt, trokken mijn aandacht. Mijn docent economie zei ooit: ‘’jij zal nooit een goede advocaat worden’’. Door deze nog altijd pijnlijke woorden werd het mijn persoonlijke missie om hem het tegendeel te bewijzen. De studie Rechtsgeleerdheid leek dan ook de logische vervolgstap. 

Tijdens de studie Rechtsgeleerdheid leer je ontzettend veel. De stof kan soms als rigide worden ervaren, de theorie komt weinig tot leven. Vandaar dat het erg belangrijk is voor studenten om verschillende kanten van de juridische wereld te ontdekken. Dit kan met behulp van Rechtencircuit.nl. Hier vind je verhalen over juridische complexiteiten, interviews met inspirerende deskundigen en handige tips en tools die je kunt toepassen tijdens je studie. De juridische wereld is complex, spannend en uitdagend. Je moet enkel je weg erin vinden. Ik hoop middels mijn bijdragen aan Rechtenciruit.nl de soms wat rigide stof meer kleur te geven, waardoor andere studenten gemotiveerd en geïnspireerd raken. 

Inmiddels volg ik de master Strafrecht en zal ik in september beginnen aan een civiele master, beide aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast werk ik bij een advocatenkantoor. Weliswaar ben ik (nog) geen advocaat, maar mijn oude economiedocent heeft inmiddels zijn woorden teruggenomen.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com.

4BAA6F8B-FACD-4412-804A-2EA59BAEF26F
Scroll naar boven
Scroll naar top