Elze Roorda

Beste allemaal, mijn naam is Elze Roorda. Inmiddels ben ik aan het einde van mijn studietijd gekomen en komt het ‘volwassen werkende’ leven steeds meer inzicht. Op dit moment ben ik de master Ondernemingsrecht aan het afronden en ben ik werkstudent bij Loyens & Loeff op praktijkgroep Litigation & Risk Management.

Ik heb mij met trots een jaar lang redacteur van het Rechtencircuit mogen noemen. Buiten het feit dat de vergaderingen altijd erg gezellig waren en vaak met een biertje werden afgesloten, was het ook een leerzaam jaar. Ik heb veel interessante mensen mogen ontmoeten en een kijkje in de keuken van veel verschillende rechtsgebieden gekregen. Door de interviews die je afneemt ontmoet je mensen met een passie voor het recht waaraan zij ieder in hun professionele carrière een eigen draai aan hebben gegeven. Dit was inspirerend, maar voor mij ook vooral motiverend. Zo spraken wij bijvoorbeeld met Hanneke de Coninck-Smolders en Mirjam de Blecourt, twee power vrouwen die laten zien wat mogelijk is wanneer je ergens voor gaat.

Je leert ontzettend veel van een jaar Rechtencircuit. Uiteraard leer je samenwerken, met deadlines omgaan en beter schrijven. Je bouwt aan je netwerk en leert leuke en interessante mensen kennen. Daarnaast kom jij er voor jezelf ook achter of een klassiek juridisch togaberoep iets voor jou is of niet. Het belangrijkste wat ik heb geleerd van alle mensen die ik heb gesproken tijdens mijn jaar als redacteur is toch wel dat er veel verschillende wegen zijn om je einddoel te bereiken en dat het ook oké is wanneer niet alles in een keer lukt. Ik kan het iedere rechtenstudent aanraden.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Elze Roorda
Scroll naar top